9.12.2008

Kasvuyritys syntyy vain yrittäjän avulla

Julkinen sektori on perännyt useaan otteeseen kasvuyrityksiä. Tämä on vain ymmärrettävää, koska kasvavan yrityksen vaikutus yhteiskuntaan on positiivinen: luodaan uusia työpaikkoja ja maksetaan enemmän veroja ja veroluonteisia maksuja.

Suomessa ratkaisuksi on tarjottu rahoitusta monessa muodossa. Tekes, Finnvera ja TE-keskukset haluavat kilvan synnyttää uutta Nokiaa. Kuten meiltä lähtöisin olevat menestykset tekstiviesti eturintamassa, pitäisi menestystä vastakin syntyä kehittämällä tekniikkaa. Aivan kuten 90-luvulla totuttiin.

Perjantain Tietoviikossa julkisen sektorin edustajat parjaavat kilvan yrittäjiä.
"Suomen innovaatiopanostukset ovat maailman luokkaa. Uusia Nokioita ei ole syntynyt ja kasvuyrityksiä on vähemmän kuin valtiovalta toivoisi"

- Janne Känkänen, TEM
Känkästä komppaa Sami Heikkiniemi Tekesiltä.
"Suomalaisilla on jo vatsa täysi. Meillä pitäisi olla sellainen rahoitustuote, joka tyhjentäisi vatsan."
Herrat haluavat yrittäjät pistämään kaikkensa likoon ja tahkomaan kasvua valtion tukiaisten siivittäminä. Silti esimerkiksi Tekes rahoittaa vain ja ainoastaan teknologiakehitystä. Heillä ei näin ollen ole mitään tekemistä yritysten kasvun tai yrittäjien motivoinnin kanssa.

Sama tilanne näyttäisi erilaiselta yritysten välillä.
Pankinjohtajalta tulee puhelu. Hän haukkuu minut lyttyyn, koska en hae häneltä lainaa, vaikka hän voisi sitä antaa. Korkokin olisi kohtuullinen. Hänen mielestään olen paha ihminen, eikä minulla ole motivaatiota auttaa maatani.
Pankki vaihtuisi heti.

Yrittäjä, älä tuhlaa aikaasi TEM:iin, Tekesiin tai Tekeliin. Vedä rohkeasti oma linjasi ja kasvata yritystäsi kassavirta edellä. Käytä tähän ne resurssit, jotka ovat saatavillasi.

1 kommentti:

  1. Yrittäjä, älä tuhlaa aikaasi TEM:iin, Tekesiin tai Tekeliin. Vedä rohkeasti oma linjasi ja kasvata yritystäsi kassavirta edellä. Käytä tähän ne resurssit, jotka ovat saatavillasi.


    ?????

    VastaaPoista