1.12.2008

Jätä asioita tekemättä ja rikastu

Asiantuntija voi oppia paljon italialaiselta ekonomistilta Paretolta. Etenkin kun asiantuntija myy palvelujaan elääkseen.
Pareton periaate tunnetaan myös nimellä 80-20 sääntö. Esimerkiksi niin, että 20% asiakkaistasi tuo 80% liikevaihdostasi.
Tehdessämme projekteja asiakkaiden kanssa olemme todenneet, että käytettävissä olevan ajan pienentäminen johtaa parempiin tuloksiin. Taustalla oleva syy on asiantuntijoiden pakottaminen priorisoimaan. Tällöin aletaan soveltaa Pareton periaatetta siitä, että 20% töistä tuottaa 80% projektin lopputuloksesta.
Kun ei ole aikaa tehdä ihan kaikkea on pakko priorisoida. Tällöin saadaan aikaan enemmän tuloksia suhteessa työmäärään. Ainoa kompastuskivi on väärien töiden tekeminen.
Harva asiakas haluaa maksaa siitä, että 80% sinun ajasta menee todella pienen tuottavuuden töihin. Jos pystyisit tekemään vain niitä oikeita töitä tuottavuutesi nousisi huimasti. Jokaisen palvelujohtajan kannattaa miettiä, miten voi saada asiantuntijansa priorisoimaan enenmmän ja jättämään asioita tyysti tekemättä.

Pyri eroon perfektionismista ja priorisoi. Koska asiakkaasi maksaa tuloksista, on tuottavampaa myydä 80% tuloksista 20% kustannuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti