13.2.2009

Yrittäminen on tasan niin helppoa kuin päätät sen olevan

Yrittämisestä tehdään usein paljon vaikeampaa kuin mitä sen tarvitsee olla. Pääsemällä eroon ennakkoluuloistaan, voi yrittämisestä tehdä tasan niin helppoa, kuin mitä sen haluaa olevan!

Kirjoitin Mark Cubanin yrittäjähaasteesta, jossa yrityksen pitää olla kassavirraltaan positiivinen kahdessa kuukaudessa ja kannattava kolmessa kuukaudessa. Jotta tämä onnistuu, yrittäjän pitää hoitaa firman asiat kunnolla: katsoa että tulosta tulee.

Koska yksi ihminen ei kerta kaikkiaan ehdi tehdä kaikkea, ei yrittäjäkään voi olettaa voivansa tehdä kaikkea.
Teen alussa itse, jotta rahaa säästyy
Taidat vieläkin tehdä monta asiaa, jotka piti tehdä itse vain alussa?

Yritystoiminnan voi rakentaa niin, että kaikkeen tarpeelliseen on varaa heti alusta. Joudut varmasti ottamaan hieman pienemmät työtilat, hieman järkevämmän auton ja jättämään ylimääräiset herkut pois tietokoneestasi. Näin rahaa säästyy, mutta mitään oleellista ei jää hankkimatta.

Jos laskelmat näyttävät, ettei firmalla ole varaa tarvitsemiinsa työvälineisiin, firmaa ei perusteta. Kuitenkin firmoja, joilla ei ole varaa ostaa palveluita perustetaan jatkuvasti. Silloin laskelmat on tehty huolimattomasti, tai pudottu "teen itse"-ansaan. Onko sinulla todella niin tylsää, että väkipakolla haluat tehdä kaiken itse?

Yrityksen perustamisvaiheessa tai uuden tuotteen kehittelyssä kannattaa suosiolla jättää vaikeat ideat väliin. Jos firman pyörittäminen tai tuotteen toimittaminen on tuskaisaa ja hankalaa, tulet varmasti tekemään aivan liikaa töitä katteesi eteen. Kehitä jotakin helpompaa!

Yrittäjänä sinun kannattaa laittaa muut hommiin puolestasi alusta asti. Kun firmasi pyörii muiden työpanoksella, sinulla on vapaus tehdä mitä haluat. Valitse toimintasi niin, että sinulla on varaa teettää työt muilla. Muuten rehkit itsesi hengiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti