12.2.2009

Yrittäjän tehtävä on tehdä rahaa (nyt heti)

Miljardööri Mark Cuban on pistänyt mainostoimisto TWBA:n ilmaisten ideoiden kampanjan matalaksi tarjoamalla jotakin paljon enemmän. Cuban kertoi blogissaan, että hän sijoittaa sinun olemassa olevaan tai tulevaan firmaan, jos bisneksesi täyttää tietyt säännöt ja idea esitellään julkisesti. Hän ei luonnollisesti sijoita jokaiseen ideaan, vaan valitsemiinsa ideoihin. Cuban on luonut ilmaisten ideoiden pöllimiskeskuksen!

Cubanin tempusta ei tee mielenkiintoista se, että ideat on julkaistava vaan ideoita koskevat säännöt. Sääntöjen lopputulos on, että kyseessä pitää olla melko perinteinen bisnes, missä myyt jotakin jollekkin. Eli ei lähdetä kikkailemaan mainosrahoitteisuudella tai muulla epävarmalla bisnesmallilla, vaan tarjotaan jotakin ja saadaan siitä rahaa suoraan.

Jokaisen idean on pystyttävä alkamaan tuottaa nopeasti.
3. It MUST BE CASH FLOW BREAK EVEN within 60 days
4. It must be profitable within 90 days.
Cubanin vaatimuksissa on munaa! Sinulla on kaksi kuukautta aikaa saada kassavirta positiiviseksi ja kolme kuukautta aikaa alkaa tahkomaan voittoja. Moni yrittäjä, yrittäjäksi aikova ja yrityksiin sijoittava on varmasti shokissa ja pitää Cubania putkiaivoisena älykääpiönä.

Mielestäni vaatimukset ovat hyviä ja realistisia - jokaisen yrittäjän pitäisi asettaa samat vaatimukset itselleen!

Liika kehittäminen, rakentaminen ja viilaaminen vievät firman fokuksen vääriin asioihin. Jos haluat tulenpalavasti rakentaa tuotetta, viilata prosesseja tai maalata taloja olet upottavassa suossa. Yritys selviää, tuottaa ja kehittyy vain kannattavana. Siksi jokaisen yrittäjän mieluisin aktiviteetti pitäisi olla rahan tekeminen.
  1. Varmista, että rahaa tulee sisään joka päivä enemmän kuin sitä menee ulos
  2. Varmista, että jokaiselta päivältä jää riittävästi katetta
Kun keskityt ensisijaisesti rakentamaan kannattavaa bisnestä ja vasta toissijaisesti kaikkeen muuhun (eli siihen, mitä yritys tekee) tulet myös rakentamaan kannattavan bisneksen. Jos toisaalta keskityt nimenomaan siihen, että palvelusi tai tuotteesi on mahdollisimman hyvä, tulee kannattavuuden saavuttaminen olemaan tuskaa.

Palveluyrittäjän on helppo hymyillä, koska palvelun voi myydä helposti ja nopeasti verrattuna perinteiseen tuotteeseen. Noste kertoo, että asiantuntijapalvelu voidaa tuotteistaa myyntikuntoon työviikossa. Jos ensimmäinen työviikko on tuotekehitystyötä, jää vielä seitsemän viikkoa kassavirran aikaansaamiseksi. Seitsemän viikkoa aikaa myydä ja tuottaa palvelua.

Miten paljon rahaa sinä teet kahdessa kuukaudessa?

Varmista, että yrityksesi päätehtävä on tuottaa rahaa. Kaiken yrityksessä tehtävän toiminnan tulee tähdätä tähän. Mittaa miten paljon rahaa teet tänään ja huomenna, älä miten paljon rahaa voisit ehkä tehdä vuoden, viiden vuoden tai kymmenen vuoden kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti